Theme editor

esp32

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ferit

Üye
Üye
Thread owner
merhaba esp 32 giriş pinine 2mt kablo bağlayıp sivice bağladım ama sivice basmadığım halde girişi hıgh olarak görüyor gnd den 1k direnç attım siviç kablosuna kısmen kesildi kararlı olması için ne yapmam gerekli

ESP32 pinlerinin bir kaç modu var. Öncelikle sadece "INPUT" olarak ayarlayınız(INPUT_PULLDOWN / INPUT_PULLUP yapmayınız.). Direnci 330R - 470R arası kullanabilirsiniz. Pin ucunu aynı zamanda 100n ile 3.3V hattına bağlayınız.
Yazdığınız kodu da paylaşmanız daha iyi olacaktır...

Thread owner
usta kolay gelsin inputpulldown olarak kullanıyorum (input iledeğiştiricem) 25 adet12v led ile birlikte 25 adet siviç gidiyor ledler teker teker yanıyor 2 saniyede bir o sırada sivice vurursa diğer lede geçiyor ledleri röle ile kontrol ediyorum röle çekince bazen sivice basılmış gibi oluyor röle çekince parazit almaz ise 2 saniye boyunca hiç parazit almıyor

* Butonlar için "debounce" gecikmesi ekleyin.
* Direnci küçültün ve buton ucuna önceki mesajımda söylediğim kondansatörü ilave edin.
* ESP'nin hemen yanında olmak üzere, beslemeye 100n ve 220u kondansatör paralel bağlayın.
* Ledlerin beslemesi ile ESP beslemesi ortak ise; ESP tarafına gelen yola bir diyot ekleyin.

Şema ve kod olmadan bu kadar...

Geri